Conferinţă: Arhitectura organică

Conferinţă susţinută de Mihai Drişcu, profesor universitar, în data de 11 ianuarie 2020, de la ora 10:00, la Casa Cărţii, etaj 2, Galeria de Artă „Top Art” (sala de conferinţe).

Conceptul de arhitectură organică include o bogată varietate de expresii şi abordări în arhitectură, dezvoltându-se de la începutul secolului XX. Frank Lloyd Wright, Antoni Gaudí sau Rudolf Steiner s-au lăsat inspiraţi, fiecare în propriul său mod, de principiile de formare din natură, configurând construcţii în conformitate cu acestea. Totuşi, arhitectura organică nu urmăreşte să imite natura, ci să îşi configureze elementele ca într-o evoluţie firească, organică. În ce priveşte construcţiile antroposofice, acest tip de arhitectură a fost folosit pentru prima dată în Elveţia, la Goetheanum, extinzându-se de atunci la numeroase şcoli Waldorf, centre de terapie, instituţii cu scopuri artistice etc.

Evenimentul face parte din programul de conferinţe lunare oferit de Societatea Antroposofică din România, pe teme de antroposofie aplicată. Intrarea este gratuită (sunt binevenite donaţii pentru închirierea sălii).

Vă aşteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *